Wong Shun Leung Nagymester

Wong Shun Leung Nagymester

A Ving Tsun rendszer talán legjelentősebb képviselője.

Yip Man nagymester tanítványa volt, azok közé a mesterek közé tartozik akik éles küzdelemben is próbálták a rendszert és az így gyűjtött tapasztalatai alapján Yip Man nagymesterrel közösen módosították a Ving Tsunt és a tanítási módszerét. 17 és 34 éves kora közt több, mint 60 dokumentált győzelmet aratott utcai harcban különböző harcművészeti ágak képviselői ellen, de valószínűleg győztes harcai száma valójában 100 felett volt. Hong Kong-ban az a szokás járta, hogy ha egy iskola mesterét egy másik iskola tanítványa kihívja és legyőzi, az iskola bezárja kapuit – Wong Shun Leung sok iskolát bezáratott ilyen módon. Az utcai küzdelmet akkor hagyta abba, mikor egyik ellenfelét akaratlan fél szemére megvakította.

Az általa oktatott rendszer fő mozgatórugója a hatékonyság, az egyszerűség és a gazdaságosság.

Ő volt az a személy aki Bruce Lee-nek bemutatta a rendszert és aki hatására William Cheung is csatlakozott Yip Man nagymester iskolájához.

Bruce Lee-val haláláig tartották a kapcsolatot, nagyon jó barátságban voltak. Bruce Lee mindvégig Wong Shun Leungot tartotta tanítójának, es a Ving Tsun iskola legnagyobb harcosának.

Wong Shun Leung Nagymester főbb tanitványai, a teljesség igénye nélkül.

Wong Shun Leung Bruce Lee társaságában